10 μέρη όπου οι άνθρωποι ζουν αρμονικά με τα ζώα

Σόδομα και Γόμορα

Μπορεί εμείς να έχουμε συνηθίσει στην ύπαρξη αμέτρητων περιστεριών και άλλων πτηνών της πόλης στους δρόμους και τις πλατείες, ωστόσο οι κάτοικοι άλλων χωρών είναι εξοικειωμένοι με τους δικούς τους μικρούς ζητιάνους. Ποιος θα το φανταζόταν ότι σε μια πόλη της Ιαπωνίας οι άνθρωποι ζουν αρμονικά μαζί με εκατοντάδες ελάφια, ή ότι υπάρχει ένα νησί όπου βασιλεύουν οι γάτες;

Το Νησί των Κουνελιών (Rabbit Island), Ιαπωνία

Εκπληκτικά μέρη όπου οι άνθρωποι ζουν αρμονικά με τα ζώα (1)

Η βασική ατραξιόν του μικρού νησιού Okunishima στην Ιαπωνία είναι οι κάτοικοι με τα μεγάλα αυτιά, δηλαδή τα άγρια κουνέλια. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το μέρος είναι γνωστό και ως Νησί των Κουνελιών (Rabbit Island), αφού εκεί ζουν περισσότερα από 700 χνουδωτά πλασματάκια που τριγυρνούν ελεύθερα στην περιοχή και ζουν αρμονικά με τους ανθρώπους και τους χιλιάδες φιλόζωους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί κάθε χρόνο.

Αμέτρητα κοπάδια προβάτων, Νέα Ζηλανδία

Εκπληκτικά μέρη όπου οι άνθρωποι ζουν αρμονικά με τα ζώα (2)

Η Νέα Ζηλανδία θεωρείται παράδεισος για τους ονειροπόλους, αλλά και τα… πρόβατα. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού ο πληθυσμός της χώρας είναι μόλις 4,4 εκατομμύρια άνθρωποι, την στιγμή που ο πληθυσμός των προβάτων αξίζει τα 34 εκατομμύρια! Δηλαδή περίπου 8 πρόβατα ανά άτομο!

Η φάρμα των Ιγκουάνα, Ονδούρα

Εκπληκτικά μέρη όπου οι άνθρωποι ζουν αρμονικά με τα ζώα (3)

Το Roatan είναι ένα δημοφιλές λιμάνι για τα κρουαζιερόπλοια και ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τουριστικούς προορισμούς στην Ονδούρα. Η βασική του ατραξιόν είναι μια φάρμα – πάρκο όπου εκατοντάδες ιγκουάνα σουλατσάρουν ελεύθερα και δεν χάνουν την ευκαιρία να αναζητήσουν τροφή στους τουρίστες που απολαμβάνουν να τα ταΐζουν.

Το χωριό των αλεπούδων, Ιαπωνία

Εκπληκτικά μέρη όπου οι άνθρωποι ζουν αρμονικά με τα ζώα (4)

Αυτή η εκπληκτική όαση των αλεπούδων ονομάζεται Zao Kitsune Mura και είναι ένα χωριουδάκι και μίνι ζωολογικός κήπος όπου περισσότερες από εκατό αλεπούδες ζουν και κυκλοφορούν ελεύθερες. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν άφοβα τον περίπατο τους στο πάρκο, ενώ μπορούν ακόμη και να ταΐσουν τα χαριτωμένα ζώα ακολουθώντας μόνο κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας.

Άγριοι παπαγάλοι, Ισπανία

Εκπληκτικά μέρη όπου οι άνθρωποι ζουν αρμονικά με τα ζώα (5)

Η Ισπανία μπορεί να έχει περιστέρια όπως η Ελλάδα, όμως μαζί με αυτά ζουν και πολύχρωμοι άγριοι παπαγάλοι που λατρεύουν να τρώνε από τα χέρια των ανθρώπων! Κοιτάζοντας τα υπέροχα και ζωηρά χρώματα που έχουν τα φτερά τους δεν μπορεί παρά να σου φτιάξουν την διάθεση!

Μαϊμούδες, Ταϊλάνδη

Εκπληκτικά μέρη όπου οι άνθρωποι ζουν αρμονικά με τα ζώα (6)

Αν έχετε ποτέ επισκεφθεί την Ταϊλάνδη, σίγουρα θα έχετε έρθει σε επαφή με τις ελεύθερες μαϊμούδες, αφού τα πονηρά αυτά πλασματάκια υπάρχουν παντού στην χώρα — από την πιο άγρια ζούγκλα μέχρι τις παραλίες, τα πάρκα, ακόμα και τους δρόμους της πόλης.

Το νησί με της γάτες, Ιαπωνία

Εκπληκτικά μέρη όπου οι άνθρωποι ζουν αρμονικά με τα ζώα (7)

Το Νησί Tashiroima στην Ιαπωνία κατοικείται από έναν πολύ μικρό αριθμό ανθρώπων, αλλά αποτελεί ένα πραγματικό βασίλειο για τις γάτες. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες από αυτές σε κάθε γωνιά του νησιού. Οι άνθρωποι που ζουν εκεί τις ταΐζουν με ψάρια και τους φέρονται πολύ καλά, όμως δεν τις έχουν για κατοικίδια. Είναι άλλωστε όλοι μαζί, άνθρωποι και γάτες, μια κοινότητα.

Άγριοι κόκορες, Χαβάη

Εκπληκτικά μέρη όπου οι άνθρωποι ζουν αρμονικά με τα ζώα (8)

Το Νησί Kauai είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τα κοτόπουλα. Το κυνήγι τους απαγορεύεται με εξαίρεση τις περιπτώσεις που εισβάλλουν κατά λάθος σε ιδιωτικούς χώρους, ενώ κατά τ’ άλλα μπορούν να κυκλοφορήσουν όπου επιθυμούν: οι κότες περπατούν με τα μικρά τους ή κλωσούν αβγά και οι κόκορες τσακώνονται μεταξύ τους ακατάπαυστα.

Το πάρκο της άγριας ζωής στο Phillip Island, Αυστραλία

Εκπληκτικά μέρη όπου οι άνθρωποι ζουν αρμονικά με τα ζώα (9)

Το συγκεκριμένο νησί είναι κυρίως γνωστό για την αποικία πιγκουίνων η οποία αποτελείται από 5.000 χαριτωμένους κατοίκους. Ωστόσο, το υπόλοιπο μέρος έχει μεγάλη ποικιλομορφία όσον αφορά την χλωρίδα και την πανίδα. Μεταξύ των άγριων αυστραλιανών ζώων που μπορεί να συναντήσει κανείς εκεί είναι και τα καγκουρό.

Η Πόλη των Ελαφιών, Ιαπωνία

Εκπληκτικά μέρη όπου οι άνθρωποι ζουν αρμονικά με τα ζώα (10)

Η μικρή πόλη Nara της Ιαπωνίας είναι γεμάτη από ελάφια – σύμφωνα με υπολογισμούς ο πληθυσμός τους φτάνει περίπου τα 1.200 ζώα του είδους. Τα περισσότερα από αυτά ζουν στο πάρκο, όμως οι βόλτες τους στους δρόμους της πόλης δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Μερικά από τα ζώα άλλωστε συχνά βγαίνουν από τα όρια του πάρκου για να αναζητήσουν λιχουδιές από τους περαστικούς, σε ορισμένες περιπτώσεις με έναν χαριτωμένα επίμονο τρόπο.

Πηγή: proorismoi.gr