1. Το σπουδαίο γράψιμο συνεπάγεται με μεγάλο κίνδυνο - τον κίνδυνο της φοβερής γραφής. Η γραφή που δεν ενέχει κανένα κίνδυνο είναι απλώς ξεχασμένη - εντελώς.
 2. Όταν αποτύχετε - και θα αποτύχετε εντελώς - μην ξεχάσετε να μάθετε. Τότε δεν μπορείτε πραγματικά να αποτύχετε καθόλου. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης της γραφής...και της ζωής.
 3. Ακολούθησε τους τρεις κανόνες: α) Διάβασε β) Αναθεώρησε γ) Ρουτίνα
 4. Να θυμάστε ότι να είσαι άγνωστος είναι μερικές φορές μια καλή συγκυρία τύχης.
 5. Μάθετε τους κανόνες της γραμματικής για να ξέρετε πως να τους σπάσετε σωστά. Αυτό ισχύει και για τους κανόνες τεχνικής και διαδικασίας. Στην πραγματικότητα, αυτό ισχύει και για τους κανόνες της ζωής.
 6. Μην αφήσετε ένα μικρό πρόβλημα όπως το να ξαναγράψετε μια ολόκληρη ιστορία από το μηδέν να καταστρέψει τα κίνητρά σας. (Σοβαρά τώρα, θα έπρεπε να το κάνετε ούτως ή άλλως)
 7. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι έχετε κάνει ένα λάθος, μην πανικοβληθείτε. Μπορείτε να επιστρέψετε και να το διορθώσετε στο επόμενο σχέδιο. Θα ήταν σαν η ίδια η ζωή να γράφει με τον ίδιο τρόπο.
 8. Περάστε λίγο χρόνο μόνοι σας κάθε μέρα. Απενεργοποιήστε το facebook. Κλείστε το κινητό σας. Οι ήσυχες σκέψεις σας είναι το ισχυρότερο δημιουργικό σας πηγάδι. Ακούστε τις.
 9. Να είστε δεκτικοί στην κριτική, όμως μην αφήσετε να χαθεί η αυτοπεποίθησή σας στην διαδικασία.
 10. Να θυμάστε ότι μόνο στη σιωπή σας οι άλλοι θα σας πουν τις ιστορίες του. Ακούστε. Θα εκπλαγείτε τι θα σας πουν οι άλλοι για τη ζωή τους όταν σταματήσετε να τους λέτε να την ζωή τους. (χμμ ενδιαφέρον)
 11. Να γράφεις μέσα από την καρδιά σου
 12. Αν έχετε διαφωνίες μέσα στο κεφάλι σας για μία σελίδα, ασχοληθείτε μόνο με την πρόταση που βρίσκεται μπροστά σας. Μην ανησυχείτε για τις τεράστιες αλλαγές που θα πρέπει να κάνετε στο επόμενο σχέδιο και πόση δουλειά πρόκειται ακόμα να γίνει και πως το έργο είναι τεράστιο και συντριπτικό. Μόνο η μία πρόταση.
 13. Μοιραστείτε την γνώση σας. Η διδασκαλία άλλων να γράφουν  είναι ο μοναδικός καλύτερος τρόπος για να μάθετε κι εσείς. Και είναι καλό για την ψυχή.
 14. Να είστε ευγενικοί. (Εκτός αν έχετε μια πιο ασφαλή λέξη)
 15. Είναι εντάξει να κρατάτε λίγα ¨σίδερα" στη φωτιά - δεν χρειάζεται να εργάζεστε σε ένα πράγμα κάθε φορά αλλά μην εγκαταλείπετε ποτέ κάτι στο οποίο εργάζεστε για να κάνετε  κάποιο άλλο έργο. Δεν θα έχετε ποτέ κάτι τελειωμένο με αυτόν τον τρόπο. Τελειώνετε με τα γραπτά σας.
 16. Να θυμάστε ότι η καλύτερη σχέση με τη γραφή είναι μια δραστηριότητα που αγαπάτε. Χρήματα, φήμη, οπαδοί δεν θα σας εκπληρώσουν ποτέ με τον τρόπο που θα το κάνει η ίδια η γραφή. Ποτέ.
 17. Κρίνετε την επιτυχία σας μόνο κατά του εαυτού σας από το χθες. Κάθε άλλο κριτήριο θα βλάψει μόνο την ψυχή σας.

Πηγή: http://www.chrisbrecheen.com

Μην ξεχνάτε ότι και η μουσική βοηθάει πάντα, για να μην πω σχεδόν στα πάντα.

 

 

About the author

Author profile

Γεννημένη στο μικρό Μόντε Κάρλο της Ελλάδος (Καβάλα). Πιστεύω και μη, ότι έρχεται στο δρόμο μου το εξετάζω λεπτομερώς. Σκορπιός με ωροσκόπο Υδροχόο (άσχετο αλλά συγκεκριμένο) δεν πιστεύω στην τύχη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.