Λένε ότι μια πόλη για να τη γνωρίσουμε, πρέπει να την περπατήσουμε. Ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια αρκεί, για να γνωρίσουμε  τις 5 πόλεις που προσφέρονται για περπάτημα.

 
 

Το Μόναχο, το Κιότο και το Μπορντό είναι από τους πιο όμορφους και φιλικά προσκείμενους προς τους πεζούς, τουριστικούς προορισμούς, σύμφωνα με μια νέα λίστα που συντάχθηκε από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Booking.com. Στη λίστα προστίθενται άλλοι 2 ταξιδιωτικοί προορισμοί, που κάθε ορκισμένος περιπατητής θα ήθελε να επισκεφτεί.

1. Μόναχο

Το μεγαλύτερο, φιλικό προς τους πεζούς, χαρακτηριστικό για το Μόναχο είναι ο Αγγλικός Κήπος του, ένα ευρύχωρο πάρκο στο κέντρο της πόλης που είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη με τη δική του λίμνη, μια μπυραρία και ένα ιαπωνικό σαλόνι τσαγιού.

2. Κιότο

Σχεδιάζετε ταξίδι στο Κιότο; Οι επισκέπτες προτείνουν να αφιερώσετε χρόνο για ένα περίπατο γύρω από το ναό Kiyomizu-dera, όπου τα αρχαία ιερά και οι πάγκοι τροφίμων δημιουργούν μια δυναμική, κινούμενη σκηνή δρόμου.

3. Ελσίνκι

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να αντιληφθείτε την μινιμαλιστική ομορφιά του σκανδιναβικού σχεδίου, είναι να περπατήσετε στους δρόμους του Ελσίνκι, ένα αφιέρωμα στη φινλανδική κληρονομιά.

4. Μπορντό

Μαζί με τη νεοκλασική αρχιτεκτονική της πόλης και τη μαγευτική γέφυρα Pont de Pierre, το Μπορντό διαθέτει την μεγαλύτερη αντανακλαστική πισίνα στον πλανήτη στο Place de la Bourse, το Water Mirror.

5. Φλωρεντία

Αν για κάτι φημίζεται η πόλη αυτή, είναι για την εκπληκτική αρχιτεκτονική της και τους ατελείωτους πεζόδρομους που διαθέτει. Μια βόλτα στην φημισμένη πλατεία Michelangelo, θα ανταμείψει και τον πιο απαιτητικό περιηγητή.

Facebook Comments

About the author

Author profile

"Όσο πιο προσωπικό είναι αυτό που εκφράζει η τέχνη, τόσο περισσότερους αφορά" Μάνος Χατζιδάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.