Αυτοί είναι η Μαρία κι ο Γιάννης

 mariagiannis.png

Ο Γιάννης μετά από μακροχρόνια σχέση και συγκατοίκηση με τη Μαρία, της επικοινωνεί ότι βαρέθηκε τις αντιπαραθέσεις στη σχέση τους, και ότι θέλει να χωρίσουν.

Η Μαρία αναγνωρίζει το μεγάλο μερίδιο ευθύνης της και προσπαθεί να του αλλάξει γνώμη.

Μάταια όμως.

Η Μαρία ξεκινά να παίρνει βοήθεια από ειδικούς, να ανακαλύπτει τον εαυτό της και να καταλαβαίνει τις αιτίες του χωρισμού.

«Τι κρίμα να μην τα είχα κάνει νωρίτερα όλα αυτά, δεν θα είχα χάσει τη σχέση μου».

...

Μετά από λίγους μήνες ο Γιάννης αρχίζει να επικοινωνεί και τελικά βρίσκονται κάποιες φορές.

Κατενθουσιασμένη η Μαρία στις συναντήσεις είναι άνετη, χαλαρή, φιλική. Σαν να μην έχει γίνει τίποτα.

Όμως «δεν έχει σκοπό να κάνει καμία κίνηση αν δεν κάνει αυτός».

Στις συναντήσεις τους μιλάνε για ένα σωρό πράματα, διασκεδάζουν, μα καμία κίνηση είτε νύξη για τα προσωπική τους σχέση δεν γίνεται. Πολλές φορές έρχεται σε δίλλημα να του εκφράσει τα συναισθήματα της, να του μιλήσει για τις αλλαγές της, να τον ρωτήσει για τα δικά του συναισθήματα αλλά δεν το κάνει.

Ο Γιάννης σύντομα σταματάει τις επικοινωνίες και τις επαφές.

Η Μαρία βράζει μέσα της...

dynami-2.png

Το μοτίβο το αναγνωρίζετε. Ίσως μάλιστα να βλέπετε και τον εαυτό σας μέσα στην Μαρία.

Εκ πρώτης όψεως η Μαρία είναι δικαιολογημένα απογοητευμένη από τον Γιάννη, αλλά...

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

Επιλέγει να μην μιλήσει για την δουλειά που έχει κάνει όλο αυτό τον καιρό με τον εαυτό της, να εκφράσει τα συναισθήματά της, να ρωτήσει το τι θέλει και τι σκέφτεται ο άλλος, να δηλώσει ξεκάθαρα τη θέση της.

Αντί αυτού εμφανίζεται άνετη χαλαρή και φιλική.

Ξέρουμε όλοι πως δεν είναι.

Γιατί το κάνει όμως;

-Για να μην λάβει μια αρνητική απάντηση και νιώσει ότι την απορρίπτουν.

-Για να προστατέψει τον εγωισμό της. “Στο φινάλε αυτός με έδιωξε! Σιγά μη κάνω εγώ την πρώτη κίνηση!”

-Για να μην πιέσει και φέρει σε δύσκολη θέση τον άλλον και τελικά φύγει.

-Γιατί περιμένει από τον Γιάννη να καταλάβει από μόνος του όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο της.

Και έτσι η Μαρία έχασε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και έμεινε να λέει στον εαυτό της ότι ο Γιάννης δεν φέρθηκε σωστά.

Παράλληλα ούτε ο Γιάννης επίσης επικοινώνησε τίποτα για την εκκρεμότητα αυτή, για τις δικές του σκέψεις και συναισθήματα για παρόμοιους λόγους που και η Μαρία δεν το έκανε.

coffee.png

Και κάπως έτσι δύο άνθρωποι που πραγματικά αγαπιούνταν και ήθελαν το ίδιο πράγμα δεν το έζησαν ποτέ.

Η βαθύτερη αιτία για αυτό το - γνώριμο και σε σένα - σκηνικό;

Έλλειψη «δύναμης»

ΔΥΝΑΜΗ

Να πως ορίζουμε εμείς τον δυνατό άνθρωπο:

+ Ο δυνατός άνθρωπος, δεν κρύβεται πίσω από την πλασματική εικόνα που θέλει να δείχνει προς τα έξω για να προστατευτεί. Ξέρει πως αυτή η εικόνα έρχεται σε αντίθεση με το ποιος είναι, και εντέλει τον αφήσει μισό.

+ Ο δυνατός άνθρωπος ξέρει ότι είναι υπεύθυνος ο ίδιος για τον εαυτό του, να ικανοποιήσει τις ανάγκες του και να πετύχει τους στόχους του. Γι αυτό είναι πάντα άμεσος.

+ Ο δυνατός άνθρωπος παίρνει μια θέση για τον εαυτό του και ξέρει ότι ρισκάρει να εκτεθεί είτε να φανεί δυσάρεστος στον άλλον, είτε να χάσει κάποια σχέση, που αργά η γρήγορα θα την έχανε. Δεν προδίδει όμως ποτέ τη σχέση του με τον εαυτό του.

Το εκπληκτικό είναι ότι οι άνθρωποι εκτιμούν τον δυνατό άνθρωπο που είναι άμεσος στην επικοινωνία του γιατί είναι αυθεντικός και δύσκολα φεύγουν έστω και αν διαφωνούν γιατί δεν θέλουν να τον χάσουν από τη ζωή τους.

Η Μαρία δεν ήταν Δυνατή και έτσι δεν πήρε αυτό που ήθελε.

Δεν θέλεις να είσαι η Μαρία.

4 συμβουλές για να είσαι πιο δυνατός και άμεσος στην επικοινωνία σου καθημερινά

- Κάνε την ερώτηση στον εαυτό σου: “Όταν κάτι με δυσαρεστεί άλλα δεν το επικοινωνώ τι κερδίζω εκείνη τη στιγμή που το κάνω αυτό; Μήπως φοβάσαι μην φανείς κακός και σε κακοχαρακτηρίσουν; Μήπως να μην εκτεθείς και φανείς αδύναμος; Ωστόσο τελικά πόση ταλαιπωρία έχεις στην καθημερινότητα σου από αυτή σου τη στάση ;

- Δοκίμασε τη στιγμή που κάτι σε δυσαρεστεί και δεν λες αυτό που θέλεις, να σκεφτείς: “Αν δεν μιλήσω τώρα, τι αντίκτυπο έχει αυτό στη σχέση μου με τον εαυτό μου; Πως θα κοιμάμαι και πως θα ξυπνάω; Πως θα είμαι στην καθημερινότητα μου; Πως θα είναι η σχέση μου με το άλλο άτομο στο μέλλον;”

- Θυμήσου τις φορές που πήρες τη δύναμη να πεις άμεσα αυτό που θες και σε ωφέλησε και ένιωσες καλά με τον εαυτό σου. Ήταν άβολο στην αρχή. Μετά όμως το μετάνιωσες; Κράτα αυτές τις στιγμές σαν φάρο!

- Σκέψου ανθρώπους που γνωρίζεις και που έχουν το χαρακτηριστικό της Δύναμης και αμεσότητας. Πόσο τους θαυμάζεις; Πόσο ξεκάθαροι και ικανοποιημένοι φαίνεται να είναι οι ίδιοι με τον εαυτό τους;

 

Θες να ζεις τη ζωή σου σαν να είναι ρόλος σε κακιά ταινία;

Ή να ζεις την ζωή που θέλεις;

Η επιλογή δική σου.

 

Πηγή: clickfunnels.com

About the author

Author profile

Γεννημένη στο μικρό Μόντε Κάρλο της Ελλάδος (Καβάλα). Πιστεύω και μη, ότι έρχεται στο δρόμο μου το εξετάζω λεπτομερώς. Σκορπιός με ωροσκόπο Υδροχόο (άσχετο αλλά συγκεκριμένο) δεν πιστεύω στην τύχη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.