Ένα ευφάνταστο δημιουργικό project γεμάτο μουσική εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες στο YouTube που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού και αποκτά όλο και περισσότερα views.

Ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο, acapella εμπνευσμένο από το αμερικάνικο συγκρότημα Pentatonix που έχει παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο με την εξέλιξη της μουσικής στην Αμερική.

Η ιδέα και η δημιουργική εκτέλεση ανήκουν στον Νικόλα Ραπτάκη, ο οποίος μαζί με 4 φίλους δημιούργησαν ένα πρωτότυπο video με την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής τα τελευταία 100 χρόνια.

O Νικόλας δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του στη Lifo «Επέλεξα τα τραγούδια σύμφωνα κυρίως με το δικό μου γούστο αλλά συγχρόνως προσπάθησα να αποτυπώσω τη μουσική αίσθηση της κάθε δεκαετίας, μέσα από τη δίκη μου ματιά, γιατί εννοείται πως η ιστορία της ελληνικής μουσικής είναι τεράστια και είναι πολύ δύσκολο να αποτυπωθεί ολόκληρη σε ένα τόσο μικρό χρονικά βίντεο.

Παραδοσιακά, αρχοντο-ρεμπέτικα, τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, ελαφρολαϊκά, ροκ, έντεχνα, hip hop, λαϊκές μπαλάντες και ποπ επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη και συνθέτουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα διάρκειας μόνο 7 λεπτών.

Σημείωμα του Νίκου Ραπτάκη

Δε μου ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα από κανένα τραγούδι. Τα δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς / καλλιτέχνες και στις δισκογραφικές εταιρίες . Το παραπάνω βίντεο δημιουργήθηκε από την αγάπη μας για την ελληνική μουσική χωρίς να υπάρχει σκοπός για εκμετάλλευση δικαιωμάτων και οικονομικό όφελος. Επέλεξα τα τραγούδια σύμφωνα κυρίως με το δικό μου γούστο αλλά συγχρόνως προσπάθησα να αποτυπώσω τη μουσική αίσθηση της κάθε δεκαετίας, μέσα από τη δίκη μου ματιά, γιατί εννοείται πως η ιστορία της ελληνικής μουσικής είναι τεράστια και είναι πολύ δύσκολο να αποτυπωθεί ολόκληρη σε ένα τόσο μικρό χρονικά βίντεο . Όλο αυτό το στήσαμε πρώτα απ’ όλα για fun και για να περάσουμε καλά. Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε ιστορική καταγραφή αλλά να φτιάξουμε ένα βίντεο με το οποίο να μπορεί κάποιος να χαμογελάσει, να θυμηθεί και να σιγοτραγουδήσει μαζί μας αγαπημένα τραγούδια από παρά πολλά και διαφορετικά είδη της ελληνικής μουσικής.

Ιδέα, επιλογή τραγουδιών, vocal arrangement: Νικόλας Ραπτάκης

Τραγουδούν μαζί: Ελένη Ποζατζίδου, Νατάσα Μενδρινού, Μιχάλης Ζέης,

Bitman Video: Μιχάλης Γκούμας

Μουσική παραγωγή, ηχογράφηση, μίξη, mastering: MLI productions & Μάριος Λαζ Ιωαννίδης στο MusicRoom Studio

Facebook Comments

About the author

Author profile

"Όσο πιο προσωπικό είναι αυτό που εκφράζει η τέχνη, τόσο περισσότερους αφορά" Μάνος Χατζιδάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.