(Δεν μιλάω για την έκθεση που γράφαμε στο σχολείο)
Γράφει η Χρυσάνθη Καραδεμιρτζόγλου

Ας μιλήσουμε για την έκθεση στον ήλιο. Οι γιατροί συνιστούν αντιηλιακά με μεγάλο δείκτη νοημοσύνης. Έχω μια φίλη που χρησιμοποιεί διαφορετικούς δείκτες. Στο πρόσωπο 20, στα χέρια 35 και σε όλο το υπόλοιπο σώμα 50. 

Εντάξει ίσως και διαφορετικούς δείκτες σ΄αυτά που ανέφερα γιατί προσωπικά ένα δείκτη χρησιμοποιώ παντού και τέλος. Οπότε εκθέτει το σώμα της με τους κατάλληλους δείκτες στα κατάλληλα σημεία και ησυχάζει. Γιατί το σώμα είναι ναός και πρέπει να το προστατεύουμε. Βέβαια οι γιατροί λένε ότι ακόμα και υπό σκιά πρέπει να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό. Ποιός τους ακούει όμως; Εκεί είναι όμως η βαρύτητα του δείκτη νοημοσύνης. Να χρησιμοποιείς και στη σκιά.

Στη σκιά νομίζουμε ότι κρυβόμαστε από τον ήλιο. Η ζωή όμως είναι έτσι πλασμένη που έχει χαραμάδες σε σημεία που δεν φαντάζεσαι. Κι έτσι πλάθεις ένα ρόλο, ας πούμε του τυφλού. Ακούς, οσφρίζεσαι σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι να βλέπεις. Δεν λέω σημαντικές αισθήσεις. Αλλά δεν φτάνουν. Η έκθεση πάλι μένει μισή. Γιατί ο ήλιος χτυπάει με τις ακτίνες του τις χαραμάδες. τις φωτίζει τόσο έντονα που αν γυρίσει το βλέμμα σου θα τυφλωθείς. Γι’ αυτό προτιμούν οι άνθρωποι να είναι “τυφλοί”. Σαν τον έρωτα ένα πράμα, ίσως και όχι. Ο έρωτας είναι άλλη ιστορία, ας τον αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη. 

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο προκαλεί καρκίνο του δέρματος. Μπορεί να πεθάνεις. Η έκθεση στον ήλιο σου χρωματίζει το σώμα. Στο “μαυρίζει” και τρελαίνονται όλοι. Και μετά μιλάμε για ρατσισμό. Αυτό δεν είναι ρατσισμός; Άλλο θέμα ο ρατσισμός. Υπάρχουν κι αυτοί που φοβούνται τον ήλιο. Δεν αγοράζουν αντιηλιακά, δεν εμπιστεύονται τις συμβουλές των γιατρών. Κάθονται κάτω από μια ομπρέλα και τους αρέσει αυτή η μοναχική πορεία. Και καταλήγει σε απέραντη μοναξιά. 

Αυτοί βλέπουν τις χαραμάδες αλλά δεν πηγαίνουν προς αυτές. Γιατί δεν φοράνε αντιηλιακό και δεν εμπιστεύονται τίποτα και κανέναν. Πάντα σκεπτικοί, σιωπηλοί. Η έκθεση τους τρομάζει. Είναι απλοί παρατηρητές. Γνωρίσουν αρκετά και δεν τα μοιράζονται με κανέναν. Γιατί τις βλέπουν τις χαραμάδες στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ξέρουν τι ομορφιές κρύβει. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι οι δείκτες, τα αντιηλιακά, οι γιατροί είναι κίνητρα για να εκθέσεις το σώμα σου.

Ξεκίνα με το σώμα και θα εκθέσεις και την ψυχή σου.

Ο πραγματικός θησαυρός κρύβεται εκεί!

 

 

Facebook Comments

About the author

Author profile

Γεννημένη στο μικρό Μόντε Κάρλο της Ελλάδος (Καβάλα). Πιστεύω και μη, ότι έρχεται στο δρόμο μου το εξετάζω λεπτομερώς. Σκορπιός με ωροσκόπο Υδροχόο (άσχετο αλλά συγκεκριμένο) δεν πιστεύω στην τύχη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.