Της Σμάρας Τζήμα
 
Τη κ. Βλαμενούλα Βολεμένου την συναντώ σε διάφορες φάσεις της ζωής μου και πάντα έχω το ίδιο έντονο όραμα. Να την πλακώνω στις σφαλιάρες.. Καταλήγω όμως με τα εγκεφαλικά μου κύτταρα να εγκαταλείπουν το ένα μετά το άλλο κι εγώ να κατεβάζω υπογλώσσια.
 
Ηταν παρούσα σε όλες τις πολιτικές ζυμώσεις, απο το Πολυτεχνείο και μετά. Είχε κάνει εντατικά μαθήματα στην αριστερίζουσα «διάλεκτο» . Ταχύρυθμα στην κουλτούρα μεσα απο τις ταινίες του Κουστουρίτσα και Κισλόφσκι, τα βιβλία του Πάουλο Κοέλο, του Μπουκόφσκι. Απήγγειλε Γώγου, Πατρίκιο με την μύχια ελπίδα «κουλτουριάρικου «ζευγαρώματος»..!
 
Ηταν αυτή που μ’ έκανε συνήθως να ψάχνω την έξοδο κινδύνου των κομμάτων, να πλήττω θανάσιμα σε εικαστικές εκδηλώσεις, να θέλω να ρίξω κουτουλιά στο γκόμενο που με φλερτάριζε απαγγέλοντας Ελύτη. Εγκεφαλικά «παραπληγική», υστερικά επικίνδυνη, φιλόδοξη, έψαχνε (με την υποστήριξη της μαμάς) αριστερίζοντα γκόμενο από δεξιά οικογένεια με πολύ χοντρό δεξί πορτοφόλι.. Με ακόρεστη δίψα για εξουσία ..πιο πολύ την ερέθιζε η επαφή με την εξουσία παρά η επαφή με τον «δικό της» . Κλασικό παράδειγμα αριστερίζουσας περσόνας , η κ. » εδώ Πολυτεχνείο » και νυν επίτροπος «μαρίδας» εις τας Βρυξέλλας …
 
Η κ. Βλαμενούλα Βολεμένου, αιώνια διχασμένη προσωπικότητα, από το αριστεροάναρχο στέκι και την αξούριστη εμφάνιση, μεταλλάχτηκε σε προσωπικότητα που αρέσκεται στα ακριβά διαμερίσματα, στα ταγιέρ Αρμάνι, στα χλιδάτα εστιατόρια.. Περίμενα υπομονετικά πίσω της, όταν μιλούσε υποτιμητικά στον καθηγητή που τόλμησε να μην βάλει .. 20.. στο μαλακισμένο της. Κατάφερε -του παιδιού- να κάψει την φλάντζα. Έκανε -ο καθηγητής- τον μαλάκα γνωρίζοντας τις κομματικές της επαφές, μα πιο πολύ έτρεμε τις κοινωνικές της συναναστροφές με τους άρχοντες του εργατικού συνδικαλισμού! Την παρακολουθούσα να καταστρέφει «Την Γλώσσα » με πρόσχημα τα κόκκινα σημαδάκια διόρθωσης, που πλήγωναν τις παιδικές ψυχές …! Έκρυβε εσκεμμένα το πόσο σημαντικό για την «αναβάθμιση του εγκεφάλου», είναι η συνεχής εξάσκηση μέσα απο την προσπάθεια «ορθής γραφής » ..
 
Αποτέλεσμα να επιτρέπεις στην κ. Διαμαντοσκατούλου να βάζει ταφόπλακα στην παιδεία και λουκέτο στον Oργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.), με έτος ίδρυσης το 1937! Με λίγα λόγια σε παρακολουθώ μέσα από την άχρηστη κουλτουροπαπαρολογία σου και τις προοδευτικές κομματικές επιλογές, να μου γαμάς την ζωή να καταστρέφεις το μέλλον των παιδιών μου. Εμετική κ. Βλαμενούλα Βολεμένου δεν τέλειωσα μαζί σου. Σταματώ προσωρινά γιατί για άλλη μια φορά ψάχνω έξοδο κινδύνου. Πρέπει ν’ ανασάνω ..

Πηγή: www.ithaque.gr

About the author

Author profile

"Όσο πιο προσωπικό είναι αυτό που εκφράζει η τέχνη, τόσο περισσότερους αφορά" Μάνος Χατζιδάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.