Μία ιστορία για την δύναμη της θέλησης - της Μαρίας Σκαμπαρδώνη | mpilietaki.gr

Μαθαίνουμε πως αν θέλουμε με όλη μας τη δύναμη κάτι και αγωνιστούμε σκληρά για αυτό, τότε το πετυχαίνουμε πάντα.  Είναι αλήθεια, η δύναμη της θέλησης είναι ικανή ακόμα και να μετακινήσει βουνά, έχει τη δύναμη να υπερνικήσει εμπόδια και να βρει τη λύση σε κάθε αδιέξοδο.

Και οι μεγάλοι μας Έλληνες φιλόσοφοι αυτό το γνώριζαν πολύ καλά.

Μία ημέρα, ο Πλάτωνας με το Σωκράτη περπατούσαν στο δρόμο, συζητώντας για τη δύναμη που έχει ο άνθρωπος στο να πετύχει τους στόχους του.

Ο Πλάτωνας τότε αναρωτήθηκε τι θα έπρεπε να πράξει ώστε να πετύχει αυτό που θέλει.

Δεν περνάει αρκετή ώρα, ώσπου ο Σωκράτης αρπάζει με δύναμη το κεφάλι του Πλάτωνα και το βυθίζει σε μία λίμνη. Ο Πλάτωνας αισθάνθηκε την αναπνοή του να κόβεται, φοβόταν πως θα πνιγεί και προσπαθούσε εναγωνίως να βγει στην επιφάνεια. Όσο όμως προσπαθούσε να λυγίσει τη δύναμη των χεριών του Σωκράτη και να απελευθερωθεί, τόσο περισσότερο εκείνος τον βύθιζε μέσα στο νερό. Ανέπνεε με δυσκολία, ένοιωθε τις αισθήσεις να τον εγκαταλείπουν. Ξαφνικά, με μία αστραπιαία κίνηση, απελευθερώνεται και παίρνει βαθιές ανάσες, προσπαθώντας να συνέλθει.

<<Δάσκαλε, γιατί το έκανες αυτό;>> ρώτησε.

<<Αν στη ζωή σου, απάντησε ο Σωκράτης, έχεις την ίδια θέρμη, την ίδια επιμονή, την ίδια λαχτάρα όπως τώρα που ήθελες να βγεις έξω από το νερό, τότε να είσαι σίγουρος, θα καταφέρεις αυτό που θέλεις>>.

Facebook Comments

About the author

Author profile

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι Δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά και του να έχω εργαστεί στο χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό το μαγικό χώρο.  Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου και να έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία.

Είμαι αρθρογράφος σε πολλά μεγάλα sites ( E Psychology, Ο Κλόουν, Εναλλακτική Δράση, Flow magazine, School time, Tempo. Gr,  Healing Effect,  TKD mag,). Λογοτεχνικά μου κείμενα και ποιήματα έχουν δημοσιευτεί σε πολλές  λογοτεχνικές σελίδες (Λόγω Γραφής, Περιοδικό Fractal, My story). Κείμενα μου έχουν συμπεριληφθεί στα περιοδικά Pet City, Intellectum, Μονοπάτι για τις πολεμικές τέχνες.   Όσο ζω, θα γράφω για κάθε τι που με προβληματίζει και θέλω αυτή μου την αγάπη να την αισθανθούν και άλλοι άνθρωποι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.