Να μη ντρέπεται κανένας άνθρωπος για το σώμα του - της Μαρίας Σκαρμπαδώνη

Δε ζω για να ικανοποιώ τις δικές σου απαιτήσεις, τα δικά σου ιδανικά για αψεγάδιαστο σώμα και τέλεια εμφάνιση. Είμαι ο εαυτός μου, αγαπάω και αγκαλιάζω αυτό που είμαι, όλη μου την ολότητα.

Το καλοκαίρι έφτασε και ο φόβος πολλών ανθρώπων πως το σώμα τους δεν πληρεί τις κατάλληλες αναλογίες και για αυτό μπορεί να δεχτούν ειρωνεία, τους αναχαιτίζει την επιθυμία τους για ένα μπάνιο στη θάλασσα.

Για αυτό γράφω αυτό το άρθρο: να μη ντρέπεται  κανένας άνθρωπος για το σώμα του, να μην αφήνει τα κακεντρεχή σχόλια κανενός να τον αποθαρρύνουν από το απολαύσει ένα μπάνιο στην παραλία.

Να αγαπήσουμε αυτό που είμαστε, όχι επειδή οι άλλοι μας έχουν δώσει αποδοχή, αλλά επειδή εμείς έχουμε πιστέψει πως είμαστε μοναδικοί και πως μας αξίζουν όλα τα καλά της ζωής, ανεξαρτήτως εμφάνισης.

Να μη στεναχωρήσεις άνθρωπο ποτέ με τα λόγια σου. Δεν ξέρεις τι προβλήματα αντιμετωπίζεις, δε γνωρίζεις πόσο μεγάλο αγώνα μπορεί να έχει δώσει στο να αγαπήσει και να αποδεχτεί τον εαυτό του. Μην του γκρεμίζεις αυτό που με τόσο κόπο και εις πείσμα άλλων, μπορεί να έχει χτίσει.

Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, ανεξαρτήτως σωματικών χαρακτηριστικών, όλοι μας πρέπει να αντιληφθούμε πως έχουμε την ίδια αξία με οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο.

Facebook Comments

About the author

Author profile

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι Δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά και του να έχω εργαστεί στο χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό το μαγικό χώρο.  Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου και να έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία.

Είμαι αρθρογράφος σε πολλά μεγάλα sites ( E Psychology, Ο Κλόουν, Εναλλακτική Δράση, Flow magazine, School time, Tempo. Gr,  Healing Effect,  TKD mag,). Λογοτεχνικά μου κείμενα και ποιήματα έχουν δημοσιευτεί σε πολλές  λογοτεχνικές σελίδες (Λόγω Γραφής, Περιοδικό Fractal, My story). Κείμενα μου έχουν συμπεριληφθεί στα περιοδικά Pet City, Intellectum, Μονοπάτι για τις πολεμικές τέχνες.   Όσο ζω, θα γράφω για κάθε τι που με προβληματίζει και θέλω αυτή μου την αγάπη να την αισθανθούν και άλλοι άνθρωποι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.