Να σκέφτεσαι πάντα τα χειρότερα της Μαρίας Σκαρμπαδώνη

Ο υπολογιστής μου χάλασε ξανά. Νεύρα, πάλι όλες μου οι δουλειές θα μείνουν πίσω, ο θυμός με κυκλώνει. Αλλά μετά ένα χαμόγελο σκάει σιγά-σιγά και χαλαρώνει το αγχωμένο μου πρόσωπο, μαλακώνοντας την όψη μου. Σκέφτομαι πως περπατώντας στο δρόμο για το μάθημα Πληροφορικής, έχοντας μέσα στην τσάντα τον υπολογιστή μου, θα μπορούσα να γλιστρήσω στο δρόμο και εκείνος να διαλυθεί. Γιατί να πληγώνομαι λοιπόν τόσο πολύ, αφού θα τον έχω ξανά σε λίγες μέρες;

Έχασα πάλι το λεωφορείο, στεναχώρια και νεύρα με κυριεύουν ξανά. Αλλά μετά, αρχίζω να χαμογελώ πάλι. Θα μπορούσα να είχα παραπατήσει, να πέσω στο δρόμο και να με χτυπήσει το λεωφορείο, προξενώντας μου μεγάλη βλάβη. Αλλά δεν πειράζει. Τώρα είμαι καλά, έχω τα πόδια μου, θα περιμένω για το επόμενο.

Χώρισα και όλα μου μοιάζουν χαμένα. Δε θέλω να ζω, δε θέλω να γελάω, όλα γύρω μου μαύρα και όλα εντός μου μουδιασμένα. Αλλά μετά, αρχίζω να χαμογελώ. Σκέφτομαι πως στην ουσία είμαι κερδισμένη, γιατί έχασα έναν άνθρωπο που δε με αγαπούσε και έτσι με μία στεναχώρια προσωρινή, γλιτώνω από μία άλλη μεγαλύτερη.

Να μάθεις να βλέπεις πάντοτε το καλύτερο, όποια κατάσταση φέρει στο δρόμο σου η ζωή. Υπάρχει πάντοτε η καλή πλευρά ενός πράγματος, πάντοτε βρίσκεσαι σε μία κατάσταση που είναι καλύτερη από κάποια άλλη. Πάντοτε θα υπάρχει το φως, ακόμα και όταν όλα γύρω σου μοιάζουν άσχημα και σκοτεινά..

Facebook Comments

About the author

Author profile

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι Δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά και του να έχω εργαστεί στο χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό το μαγικό χώρο.  Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου και να έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία.

Είμαι αρθρογράφος σε πολλά μεγάλα sites ( E Psychology, Ο Κλόουν, Εναλλακτική Δράση, Flow magazine, School time, Tempo. Gr,  Healing Effect,  TKD mag,). Λογοτεχνικά μου κείμενα και ποιήματα έχουν δημοσιευτεί σε πολλές  λογοτεχνικές σελίδες (Λόγω Γραφής, Περιοδικό Fractal, My story). Κείμενα μου έχουν συμπεριληφθεί στα περιοδικά Pet City, Intellectum, Μονοπάτι για τις πολεμικές τέχνες.   Όσο ζω, θα γράφω για κάθε τι που με προβληματίζει και θέλω αυτή μου την αγάπη να την αισθανθούν και άλλοι άνθρωποι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.