Ζει άραγε η τελευταια πραγματική απόγονος της αυτοκρατορικής οικογένειας των Ρομανόφ;;;;;

                         Η Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία της Ρωσίας , ήταν η μικρότερη κόρη του Αυτοκράτορα Νικολάου Β'  τελευταίου ηγεμόνα της Αυτοκρατορίας της Ρωσίας, και της συζύγου του, Αλεξάνδρας της Έσσης.

 

 

 
 
                                           Θεωρείται πως δολοφονήθηκε μαζί με την οικογένειά της το 1918 από δυνάμεις της μυστικής αστυνομίας των
 μπολσεβίκων. Ωστόσο, φήμες που χρονολογούνται από εκείνη την εποχή, επιμένουν για την πιθανή της απόδραση.
                                           Κατά περιόδους διάφορες γυναίκες διεκδίκησαν την ταυτότητα της Αναστασίας, τροφοδοτώντας ένα από τα πιο διάσημα μυστήρια του 20ού αιώνα.
                                              Η Άννα Άντερσον, η διασημότερη από τις γυναίκες που ισχυρίστηκαν πως ήταν η Μεγάλη Δούκισσα, υποστήριξε πως προσποιήθηκε την πεθαμένη ανάμεσα στα σώματα των μελών της οικογένειας της και των υπηρετών τους. Κατάφερε να το σκάσει χάρις στη βοήθεια ενός πονόψυχου φρουρού που αντιλήφθηκε πως ήταν ακόμη ζωντανή. Ήταν μια από τις τουλάχιστον δέκα γυναίκες που ισχυρίστηκαν πως ήταν η Αναστασία.
                                              Φήμες σχετικά με την επιβίωση της Αναστασίας αναζωπυρώθηκαν από διάφορες αναφορές της εποχής. Υποστήριξαν πως διάφορα τρένα και σπίτια ψάχτηκαν από τους Μπολσεβίκους στρατιώτες και τη μυστική αστυνομία για να βρεθεί η Αναστασία Ρομανώφ. Αναφέρεται πως ένας φρουρός έφερε ένα κορίτσι που αυτοαποκαλούταν Αναστασία Ρομάνοβα στις φυλακές. Την ρώτησε αν το κορίτσι ήταν πράγματι κόρη του Τσάρου.Κανένας δεν αναγνώριζε το κορίτσι και ο φρουρός την απομάκρυνε. Παρόλα αυτά  και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες στο Περμ ισχυρίστηκαν πως είδαν την Αναστασία, μετά την εκτέλεση. Αυτή η ιστορία σήμερα, όμως θεωρείται από πολλούς τίποτα περισσότερο από φήμη.

 

Όμως η πραγματικότητα διέφερε κατά πολύ...

 
Το 1991, ανακαλύφθηκαν από εργάτες σώματα που θεωρούταν ότι άνηκαν στην βασιλική οικογένεια. Παρόλ'αυτα βρέθηκαν εννιά αντί για έντεκα.Με το τεστ DNA απέδειξαν πως πράγματι αυτά ήταν τα σώματα της Αυτοκρατορικής Οικογένειας και των υπηρετών τους, αλλά η τύχη των δύο παιδιών που απουσίαζαν ακόμη αγνοείται.
.
Και ο μύθος καλά κρατούσε...
 
Στην πραγματικότητα πολλά χρόνια αργότερα ίχνη DNA απέδειξαν ότι στην πραγματικότητα κανένας απόγονος των Ρομανόφ δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την μοίρα που του επιφυλασσόταν.....

About the author

Author profile

Γεννήθηκε στην Καβάλα κάποια μερικά χρόνια πριν. Σπούδασε Ιστορικός στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ζει και εργάζεται στην γενέτειρα πόλη της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.