Οδηγέ, γνωρίζεις πως για όσο οδηγείς, η ευθύνη για τα άτομα που επιβαίνουν στο αυτοκίνητο μαζί σου, σου ανήκει;

Γνωρίζεις πως το να τρέχεις στο δρόμο δίχως να υπακούς σε κανόνες, δεν είναι μαγκιά αλλά μία εγκληματική ενέργεια;

Γνωρίζεις πως ο δρόμος δεν είναι ιδιοκτησία σου, αλλά οι πράξεις σου επηρεάζουν τους υπόλοιπους οδηγούς, ακόμα και εμάς τους απλούς πεζούς;

Νομίζεις πως ένα ποτηράκι παραπάνω δεν πειράζει, και εφησυχάζεις τη συνείδησή σου με αντιλήψεις τύπου: ‘’έλα μωρέ, έχω τον έλεγχο, ας πιω κάνα δύο ποτηράκια ακόμα’’.

Μία απλή παραίνεση: κάθε μέρα που ξεκινάς το πρωί, να θυμάσαι πως κάποιος σε περιμένει να επιστρέψεις το βράδυ; Να μην ξεχνάς πως στη θέση ενός ανθρώπου που μπορεί να βάλεις σε κίνδυνο με την επικίνδυνη συμπεριφορά σου, θα μπορούσε να είναι ο δικός άνθρωπος, εκείνος για τον οποίο εσύ τρέμεις καθημερινά μήπως πάθει κακό.

Για αυτό λοιπόν, μάθε να σέβεσαι τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Μην τρέχεις εκεί που δεν πρέπει, μην περνάς με κόκκινο, μη μπαίνεις στο αμάξι αφού έχεις καταναλώσει άφθονο αλκοόλ. Μείνει μέσα στο αυτοκίνητο και περίμενε να οδηγήσει το επόμενο πρωί, ξεμέθυστος.

Δεν είναι νεανική τρέλα, δεν είναι μαγκιά αλλά ούτε και δείγμα ανδρισμού να τρέχεις σαν τρελός. Είναι ανωριμότητα, πράξη που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή όλων μας.

Οδηγέ, μπορείς να ξεκινήσεις να σέβεσαι περισσότερο τη ζωή σου και τη ζωή όλων μας;

Facebook Comments

About the author

Author profile

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι Δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά και του να έχω εργαστεί στο χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό το μαγικό χώρο.  Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου και να έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία.

Είμαι αρθρογράφος σε πολλά μεγάλα sites ( E Psychology, Ο Κλόουν, Εναλλακτική Δράση, Flow magazine, School time, Tempo. Gr,  Healing Effect,  TKD mag,). Λογοτεχνικά μου κείμενα και ποιήματα έχουν δημοσιευτεί σε πολλές  λογοτεχνικές σελίδες (Λόγω Γραφής, Περιοδικό Fractal, My story). Κείμενα μου έχουν συμπεριληφθεί στα περιοδικά Pet City, Intellectum, Μονοπάτι για τις πολεμικές τέχνες.   Όσο ζω, θα γράφω για κάθε τι που με προβληματίζει και θέλω αυτή μου την αγάπη να την αισθανθούν και άλλοι άνθρωποι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.