Το παγωτό είναι ίσως το καλύτερο γλυκό και ο πιο γλυκός πειρασμός των περισσότερων ανθρώπων, ειδικά αυτές τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Δεν υπάρχει χώρα στην οποία να μην υπάρχει ως έδεσμα, από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μέχρι την Αργεντινή.

Εκτός όμως από τις παραδοσιακές γεύσεις (σοκολάτα, φιστίκι, φράουλα, μπανάνα), ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως υπάρχουν αυτές οι γεύσεις; Ας δούμε μερικές από τις πιο περίεργες γεύσεις παγωτών στον κόσμο!

  • Παγωτό καραμελωμένο ποπ κορν: Και όμως, το αγαπημένο σνακ με το οποίο συνοδεύουμε ταινίες και όμορφες βραδιές, μόλις έγινε και παγωτό!

  • Παγωτό ρύζι-κοτόπουλο: Είναι ίσως η μοναδική γεύση που κανείς δεν περίμενε ποτέ να δει σε παγωτό. Και όμως, η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία- ποιες άλλες χώρες θα μπορούσαν να το σκεφτούν αυτό, ειλικρινά- λανσάρουν πλέον μερικά από τα πιο δημοφιλή τους γεύματα σε παγωτό. Αν βρεθείτε λοιπόν ποτέ σε κάποια από αυτές τις χώρες, δοκιμάστε παγωτό με γεύση…. κοτόπουλο και ρύζι.

  • Παγωτό με γεύση τζατζίκι: Ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα των Ελλήνων, το τζατζίκι, πλέον έγινε και… παγωτό. Όποιος βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να το δοκιμάσει, καθώς εκεί ξεκίνησε και υλοποιήθηκε η ιδέα.

  • Παγωτό λευκής σοκολάτας με μαύρες ελιές: Χρωματικά είναι ο τέλειος συνδυασμός, γευστικά όμως; Όσο παράξενο και αν διαβάζεται, αυτή η παραλλαγή παγωτού συναντάται στην Αγγλία.

  • Παγωτό με γεύση κόλλυβα: Να δροσιστούμε θέλουμε, όχι να πάμε σε κηδεία!!!Εξαιρώντας το χιούμορ, υπάρχει όντως παγωτό με γεύση κόλλυβα, αποτελούμενο από τα βασικά του συστατικά όπως το σιτάρι, αμύγδαλο και καρύδικαι αυτή πλέον υπάρχει σε πολλά δημοφιλή παγωτατζίδικα της Αθήνας.

  • Αχλάδι και blue cheese: Είναι ένας παράξενος συνδυασμός παγωτού, καθώς συνδυάζει το αλμυρό και το γλυκό. Είναι πλέον μία δημοφιλής γεύση που γεννήθηκε στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ.

  • Παγωτό με γεύση… αστακού: Ακόμα και οι bon viveurs  δεν ξέρω πως θα αντιδρούσαν στη γεύση αυτού του παγωτού. Το Ben and Bill’s Chocolate Emporium, πάντοτε προσπαθεί να δημιουργεί νέες γεύσεις παγωτών, οι οποίες δεν μπορούν εύκολα να περάσουν από το μυαλό κάποιου. Ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πως ένα έδεσμα όπως ο αστακός, θα μπορούσε να γίνει γεύση παγωτού;

  • Παγωτό μουστάρδα: Είναι η συνταγή η οποία έκανε το παγωτατζίδικο Τούλα, στο Παγκράτι, διάσημο και θα της έδινε βραβείο ευρεσιτεχνίας.

Όποιος λοιπόν μία αλλαγή στη ζωή του, μπορεί να δοκιμάσει μία από τις παραπάνω γεύσεις, ώστε να αισθανθεί μία άλλη έννοια της λέξης παγωτό.

Facebook Comments

About the author

Author profile

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι Δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά και του να έχω εργαστεί στο χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό το μαγικό χώρο.  Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου και να έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία.

Είμαι αρθρογράφος σε πολλά μεγάλα sites ( E Psychology, Ο Κλόουν, Εναλλακτική Δράση, Flow magazine, School time, Tempo. Gr,  Healing Effect,  TKD mag,). Λογοτεχνικά μου κείμενα και ποιήματα έχουν δημοσιευτεί σε πολλές  λογοτεχνικές σελίδες (Λόγω Γραφής, Περιοδικό Fractal, My story). Κείμενα μου έχουν συμπεριληφθεί στα περιοδικά Pet City, Intellectum, Μονοπάτι για τις πολεμικές τέχνες.   Όσο ζω, θα γράφω για κάθε τι που με προβληματίζει και θέλω αυτή μου την αγάπη να την αισθανθούν και άλλοι άνθρωποι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.