Πίσω από την ανωνυμία του πληκτρολογίου - της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Σε σένα που πίσω από την ανωνυμία του πληκτρολογίου αισθάνεσαι παντοδύναμος και θεωρείς πως μπορείς να λες οτιδήποτε θέλεις –από κατηγορίες, ειρωνείες μέχρι προσβολές- αισθανόμενος ασφαλής και άγνωστος. Πάντοτε θα βρίσεις: τη γυναίκα, τον άνδρα, τα θεία, οτιδήποτε. Θα στείλεις ένα μήνυμα με αρκετά πρόστυχο περιεχόμενο- διότι είναι ωραίο να φλερτάρεις ωραία και να εκφράζεις με ευγένεια το ενδιαφέρον σου και άλλο να συμπεριφέρεσαι σαν άξεστος και λυσσασμένος που τον άλλο τον βλέπει σαν κομμάτι κρέας.

Να ξέρεις, είσαι αδύναμος. Κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου και νομίζεις πως μπορείς να στάζεις δηλητήριο δίχως να αντιλαμβάνεσαι πως οι άνθρωποι πονάνε, έχουν αισθήματα και πληγώνονται. Αισθάνεσαι άτρωτος διότι κανείς δε σε γνωρίζει; θα φοβόσουν να μιλήσεις ανοιχτά και μπροστά στον άλλο κατά πάσα πιθανότητα.

Διψασμένα αιλουροειδή του πληκτρολογίου, πόσοι δε συναντάμε καθημερινά; Πόσοι δεν είναι έτοιμοι να μιλήσουν χυδαία, να σε προσβάλλουν παραβιάζοντας την ιδιωτικότητα και τους κανόνες του διαδικτυακού σου χώρου, να σε κάνουν να αισθανθείς άσχημα;

Πίσω από την ανωνυμία ενός πληκτρολογίου πολλοί αισθάνονται άτρωτοι. Δε θα έπρεπε όμως; το να κρύβεσαι από μόνο του είναι έλλειψη θάρρους. Για αυτό ας αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι να μην αφήσουμε ποτέ ξανά κανέναν να μας πικράνει –είτε στο Διαδίκτυο, είτε έξω από αυτό…

Facebook Comments

About the author

Author profile

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι Δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά και του να έχω εργαστεί στο χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό το μαγικό χώρο.  Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου και να έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία.

Είμαι αρθρογράφος σε πολλά μεγάλα sites ( E Psychology, Ο Κλόουν, Εναλλακτική Δράση, Flow magazine, School time, Tempo. Gr,  Healing Effect,  TKD mag,). Λογοτεχνικά μου κείμενα και ποιήματα έχουν δημοσιευτεί σε πολλές  λογοτεχνικές σελίδες (Λόγω Γραφής, Περιοδικό Fractal, My story). Κείμενα μου έχουν συμπεριληφθεί στα περιοδικά Pet City, Intellectum, Μονοπάτι για τις πολεμικές τέχνες.   Όσο ζω, θα γράφω για κάθε τι που με προβληματίζει και θέλω αυτή μου την αγάπη να την αισθανθούν και άλλοι άνθρωποι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.