Ο φωτογράφος Javier de la Torre αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες του Αρκτικού Κύκλου μοιράζεται μέσα από τις εικόνες του μία αξέχαστη εμπειρία..

Αυτό το μικρό και ήσυχο χωριό, το Reine της Νορβηγίας, που βρίσκεται σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου, είναι το μέρος για την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση από το βόρειο σέλας.

Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα, όπου ο ουρανός σε συγκεκριμένα σημεία της γης, έχει μοναδικά χρώματα. Τέτοια φαινόμενα είναι σπάνια και είναι ένα από τα ωραιότερα θεάματα που προσφέρει η φύση, με ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.

ena xorio kato apo to voreio selas0

To Reine βρίσκεται στα νησιά Lofoten της Νορβηγίας. Κατοικείται από μόλις 300 κατοίκους που στην πλειοψηφία τους ασχολούνται με την αλιεία. Βρίσκεται στα βόρεια της Νορβηγίας πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο και ακόμη και αν θεωρείται ένα από τα πιο δυσπρόσιτα μέρη της χώρας δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Το πιο γοητευτικό του χαρακτηριστικό είναι τα πολύχρωμα μπορντό ως επί το πλείστον σπιτάκια του που ξεχωρίζουν το χειμώνα από τα χιονισμένες πλαγιές του όρους Reinebringen που βρίσκεται στο φόντο του.

ena xorio kato apo to voreio selas1 copy

ena-xorio-kato-apo-to-voreio-selas3

ena-xorio-kato-apo-to-voreio-selas6

ena-xorio-kato-apo-to-voreio-selas

ena-xorio-kato-apo-to-voreio-selas5

ena-xorio-kato-apo-to-voreio-selas4

ena-xorio-kato-apo-to-voreio-selas2

 

Περισσότερα για το Reine δείτε εδώ: www.visitnorway.com

Πηγή: arttravel.gr, vimaiteas , o-klooun.com

About the author

Author profile

Γεννημένη στο μικρό Μόντε Κάρλο της Ελλάδος (Καβάλα). Πιστεύω και μη, ότι έρχεται στο δρόμο μου το εξετάζω λεπτομερώς. Σκορπιός με ωροσκόπο Υδροχόο (άσχετο αλλά συγκεκριμένο) δεν πιστεύω στην τύχη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.