Απόγευμα. Κατεβαίνεις νωχελικά στην παραλία. Μπαίνεις με μια βουτιά στο νερό. Ξυπνούν όλες οι αισθήσεις σου. Βγαίνεις στα ανοιχτά. Ακούγονται μόνο οι γλάροι και τα κύματα που σβήνουν στην ακτή. Γυρίζεις ανάσκελα, τεντώνεις τα άκρα και αφήνεσαι στο πήγαινε έλα της θάλασσας. Και ξαφνικά ξεχνάς τα πάντα. Λογαριασμούς, φόρους, οικονομικά προβλήματα. Κολυμπάς αρκετή ώρα και αισθάνεσαι ότι κρυώνεις. Η θάλασσα σιγά σιγά ζεσταίνεται σαν να θέλει να σε κρατήσει για πάντα μέσα της. Ο ήλιος κρύβεται πίσω απ’ τις πολυκατοικίες. Ο ουρανός παίρνει αυτό το πανέμορφο μενεξεδί χρώμα που δεν χορταίνεις να αγναντεύεις. Η πόλη φωτίζεται. Η Αφροδίτη εμφανίζεται στον ουρανό. Οι φάροι της μαρίνας αναβοσβήνουν. Ένα πλοίο αναχωρεί απ’ το λιμάνι για κάποιο νησί. Τα ψαροκάϊκα πλέουν σχεδόν αθόρυβα, με ένα μικρό φωτάκι σαν πυγολαμπίδα.

Τα μάτια σου πασχίζουν να καταγράψουν όλες αυτές τις εικόνες που θες να κρατήσεις για πάντα μέσα σου. Απολαμβάνοντας ένα απ’ τα τελευταία μπάνια, συνειδητοποιείς πόσο λίγα και πόσο απλά πράγματα χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι ευχαριστημένος. Απ’ την παραλία έρχονται μακρινοί ήχοι. Βγαίνεις στην ακτή. Γυρίζεις και ρίχνεις μια τελευταία ματιά στην απέραντη υγρή έκταση. Αν η ζωή σου ήταν ταινία, αυτό θα ήταν το ομορφότερο πλάνο της. Παίρνεις τον δρόμο για το σπίτι έχοντας αφήσει ό,τι σε πληγώνει πίσω στη θάλασσα, σαν μήνυμα σε μπουκάλι. Από κάποιο μπαλκόνι το άρωμα του νυχτολούλουδου σε ταξιδεύει στα παιδικά σου χρόνια. Βαδίζεις στους δρόμους της πόλης με τη βεβαιότητα πως όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

Facebook Comments

About the author

Author profile

Ο Νίκος Σουβατζής γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1977. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως συντάκτης σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα. Ασχολείται με την πεζογραφία και την ποίηση. Έχει εκδώσει μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο Αναχώρηση, μια ποιητική συλλογή με τίτλο Χειμερινή ισημερία και μια νουβέλα με τίτλο Μετά από χιλιάδες φεγγάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.